Έφτασε το καλοκαίρι! Τι θα χρειαστούμε για μια ασφαλή και χαλαρή εξόρμηση στην παραλία;

Έφτασε το καλοκαίρι! Τι θα χρειαστούμε για μια ασφαλή και χαλαρή εξόρμηση στην παραλία;

Έφτασε το καλοκαίρι! Τι θα χρειαστούμε για μια ασφαλή και χαλαρή εξόρμηση στην παραλία;

Ποια είναι η  καλύτερη ώρα για να πάμε στην παραλία;

Οι καλύτερες ώρες για να πάμε στην παραλία με τα παιδιά μας είναι είτε νωρίς το πρωί (μέχρι τις 11πμ) είτε αργότερα το απόγευμα (μετά τις 5μμ). Αν επιλέξουμε να πάμε στην αρχή της ημέρας, τότε μπορούμε να συνδυάσουμε το μπάνιο μας με την απόλαυση ενός ελαφρού μεσημεριανού γεύματος δίπλα στη θάλασσα. Το σημαντικό είναι να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες, όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι και πιο δυνατές.

 

Πως θα προστατευτούμε από τον ήλιο

Το πιο απλό πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ντύσουμε τα παιδιά μας με ρούχα κατάλληλα, δηλαδή ανοιχτόχρωμα, άνετα και δροσερά, να τους φορέσουμε καπέλο και γυαλιά ηλίου. Επίσης όσο μπορούμε να αναζητούμε μέρη σκιερά και να προστατεύουμε το δέρμα τους από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου μέσω της τακτικής χρήσης αντηλιακού. Αν απλώσουμε επαρκή ποσότητα αντηλιακού πριν φύγουμε από το σπίτι, αυτό θα έχει απορροφηθεί μέχρι να έρθει η ώρα να εκτεθούμε στον ήλιο. Το αντιηλιακό πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον κάθε 2 ώρες και σύμφωνα με τις υποδείξεις του εκάστοτε προϊόντος, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Ένας πρακτικός τρόπος για να θυμόμαστε να το ανανεώνουμε είναι να ρυθμίσουμε την υπενθύμιση στο κινητό μας! Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε τα σημαντικά οφέλη της χρήσης μιας ομπρέλας θαλάσσης ή κατάλληλης σκηνής για παραλία. 

 

Συνεχή ενυδάτωση και ελαφριά σνακ

Μικροί και μεγάλοι, έχουμε όλοι ανάγκη για ενυδάτωση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα στις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις στη θάλασσα. Η προμήθευση με μπουκάλια παγωμένου νερού από το σπίτι είναι μια καλή ιδέα, μια κι αυτό θα μας απαλλάξει από την ανάγκη της συνεχούς αναζήτησης και αγοράς κρύου νερού στην παραλία. Επειδή τα παιδιά τείνουν να ξεχνούν να πίνουν νερό, μπορούμε να τα βοηθήσουμε δίνοντάς τους την επιλογή κάποιου παιδικού χυμού, αλλά και προσφέροντας την εναλλακτική κατανάλωσης φρούτων με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως είναι το καρπούζι.* Ταυτόχρονα, η προμήθευση με αρκετά σνακ είναι απαραίτητη, καθώς η θάλασσα και η ζέστη φέρνουν κούραση και πείνα.


Τι εξοπλισμό και αξεσουάρ χρειαζόμαστε;

Ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί ώστε να απολαύσετε το κολύμπι με τα παιδιά σας είναι αναμφίβολα τα σωσίβια, τα μπρατσάκια παραλίας ή τα γιλέκα κολύμβησης. Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξουμε τον κατάλληλο τύπο και μέγεθος ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του παιδιού. Είναι σε θέση να παρέχουν την βέλτιστη ασφάλεια στα παιδιά έτσι ώστε να μην νιώθουν κίνδυνο κατά το κολύμπι τους, να τους κρατάει πάντα στο επίπεδο της θάλασσας, προσφέροντας τους έτσι ασφάλεια, ξεγνοιασιά αλλά και ελευθερία κινήσεων.

Ένα ψυγείο ή μια τσάντα θαλάσσης είναι απαραίτητα. Η τσάντα-ψυγείο αποτελεί ίσως μια πιο πρακτική λύση, αφού είναι ευκολότερη στη μεταφορά και μπορούμε να τη γεμίσουμε εκμεταλλευόμενοι τον χώρο της στο έπακρο. Οι δικτυωτές τσάντες αποτελούν μια ακόμα υπέροχη πρόταση. Είναι ανθεκτικές και ελαφριές, δεν κρατάνε την υγρασία καθώς επιτρέπουν στα περιεχόμενα τους να αερίζονται και δε συγκρατούν την άμμο. Μπορούμε σε αυτές να μεταφέρουμε τα πάντα, από πετσέτες και αλλαξιές ρούχων, παιχνίδια για τη θάλασσα ή γιογιό για τα μικρά παιδάκια, μέχρι και τα βρεγμένα μαγιό.

Όσον αφορά τις πετσέτες, προτείνουμε τη χρήση των βαμβακερών πετσετών peshtemal, οι οποίες πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο από τις κλασικές πετσέτες θαλάσσης, είναι πανάλαφρες, ιδιαίτερα απορροφητικές και στεγνώνουν γρήγορα, χαρακτηριστικά που τις καθιστούν τον τέλειο σύντροφο ταξιδιού. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι εξαιρετικά απαλές πετσέτες από μικροΐνες. Καλό θα είναι να μη λείπουν οι αλλαξιές ρούχων για τους μικρούς μας φίλους, για αμέσως μετά το μπάνιο αλλά και γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρειαστούν. 

Ένα γιογιό μπορεί επίσης να αποδειχθεί σωτήριο για τα παιδάκια που διανύουν τη μεταβατική φάση πριν βγάλουν την πάνα τους, ομοίως και για τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια, ώστε να μην ανησυχούμε για τυχόν απρόοπτα αλλά και σε περίπτωση που δε βρίσκουμε περιποιημένες τουαλέτες.

Λίγα παιχνίδια που επιλεκτικά θα πάρουμε μαζί μας, όπως ένα κουβαδάκι κι ένα φτυαράκι, είναι αρκετά. Δε χρειάζεται να φορτωνόμαστε με πολλά πράγματα, άλλωστε τα παιδιά είναι πολύ δραστήρια και αναμένεται περισσότερο να τρέχουν παρά να κάθονται σε ένα σημείο. 


Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό…

Να θυμηθούμε να πακετάρουμε μωρομάντηλα, επίσης κάποια βασικά είδη πρώτων βοηθειών όπως είναι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι, αντισηπτικό υγρό ή αντισηπτικά μαντηλάκια και κάποιο σκεύασμα κατάλληλο για την περιποίηση του δέρματος μετά τα τσιμπήματα. Κι όσον αφορά την απομάκρυνση της άμμου από τα πόδια, τι πιο εύκολο από τη χρήση φυσικής πούδρας χωρίς ταλκ!


Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!